logo-lampo-iiwari

Lämpö Iiwari® ilmalämmitysjärjestelmä

Vaihda vanha ilmalämmityskoneesi energiatehokkaaseen Lämpö Iiwariin.

Energiatehokas Lämpö Iiwari voidaan asentaa lähes kaikkien vanhojen ilmalämmityskoneiden tilalle ja asennus voidaan tehdä myös lämmityskauden aikana. Ilmalämmitysjärjestelmässä ulkoa tuodaan raitisilma suodatettuna ja lämmitettynä yhdessä kiertoilman kanssa lattiasäleiköistä huoneistoon ja poistoilma puhalletaan ulos katolle jäteilmana. Lämpimästä poistoilmasta otetaan lämpöä talteen ja se siirretään etenkin talvisin kylmään raitisilmaan. Kesäaikana lämmöntalteenotto saadaan ohitettua. Lämpö Iiwari toimii siis talon ilmanvaihto- ja lämmönjakojärjestelmänä. Kiertoilmakanavat putkitetaan huonetilassa erilliseen säleikköön tai sen puuttuessa kiertoilma otetaan suoraan koneen päältä. Ennen asennusta kanavistot puhdistetaan ja tarvittaessa lisätään niiden äänenvaimennusta vastaamaan paremmin nykypäivän tasoa. Lämpö Iiwari on vanhaan koneeseen verrattuna selkeästi energiatehokkaampi ja jäteilma menee parhaimmillaan huomattavasti pakkasen puolelle, jolloin kanavien eristämiseen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Asennuksen jälkeen tehdään ilmamäärien mittaus ja säätö, jotta saavutetaan ihanteellinen asumisviihtyvyys ja energiatehokkuus.

Ilmasta lämpöä

Lämpö Iiwari -mallit koostuvat ilmanvaihtokoneesta ja kiertoilmakoneesta. Päällekkäin sijoittevat yksiköt ovat helpompia käsitellä ja asentaa joskus hyvinkin ahtaissa saneerauskohteissa. Ilmanvaihtoa ohjataan viisiportaisella etäissäätimellä, josta löytyy useita eri säätöparametreja säätötyön helpottamiseksi. Etäissäädin on loppukäyttäjälle helppo ja yksinkertainen käyttää. Kiertoilman puhallusteho valitaan vaivattomasti koneen etumaskissa olevalla portaattomalla säätimellä. Huonetermostaatti säätää toimilaitteen avulla vesipatterille tulevaa veden virtausta. Lämpö Iiwari EC -mallissa on perinteinen levylämmönsiirrin. Lämpö Iiwari RW EC -mallissa on pyörivä lämmönsiirrin, jonka A-luokan hyötysuhde on yli 80%. Kummassakin mallissa on energiatehokkaat EC-moottorit, jolloin päästään huomattavasti pienempään puhallinenergian kulutukseen moottorien osalta. Toimitukseen kuuluu myös lämmönsäätösarja. Nämä kaikki yhdessä luovat perustan ilmalämmitysjärjestelmän energiatehokkaalle käytölle asumismukavuuden samalla lisääntyessä.

Parmairilla on kokemusta lämmöntalteenottokoneiden valmistuksesta 30 vuoden ajalta. Valmistuksessa panostetaan jatkuvaan tuotekehitykseen.