Koneellinen ilmanvaihto

Energiatehokas ja ilmaa puhdistava ratkaisu

Koneellinen ilmanvaihto uusimmalla LTO-kennolla!

Nykyään lähes poikkeuksetta uudet omakotitalot, rivitalot, kerrostalot ja toimistotilat toteutetaan koneellisella ilmanvaihdolla. Sellaisessa systeemissä ilmanvaihtokone huolehtii sisään puhallettavasta ja poistettavasta ilmasta automaattisesti. Koneellinen ilmanvaihtokone on toteutettu LTO-kennon avulla.

Parmairin  ilmanvaihtokone on toteutettu uusimmalla ja parhaan hyötysuhteen omaavan LTO-kennon avulla. Ilmanvaihto toimi siten erittäin energiatehokkaasti. Silloin huoneistossa oleva lämmin poistoilma ohjataan LTO-kennon läpi ja otetaan sen lämpöenergia talteen. Tällä ilmaisella lämpöenergialla lämmitetään puhdas ja kylmempi ulkoilma, ennen kuin se puhalletaan huoneistoon. Tällä saavutetaan huomattava energiasäätö ja saadaan raikasta ja puhdasta ilmaa huoneistoon.

Mitä etuja koneellinen ilmanvaihto tuo?

Koneellisen ilmanvaihdon yksi merkittävä etu on ilman suodatus. Parmair ilmanvaihtokoneessa on suodattimet sekö tulo- että poistoilmassa. Se estävät tehokkaasti mm. siitepölyn, katupölyn ja muiden hiukkasten pääsyn huoneistoon. Se pitää hengitettävän ilman puhtaana ja allergisetkin voivat oleskelu- ja asuinhuoneistoissa hyvin. Ilmanvaihtokone huolehtii siis siitä, että niin sanottu jäteilma kuljetaan tehokkaasti pois ja tilalle tuodaan raikasta ja puhdasta ilmaa.

Ilmanvaihto tulee mitoittaa asunnon koon mukaan siten, että riittävä ilmanvaihto voidaan toteuttaa parhaalla mahdollisella tavalla ja pienimmällä energian kulutuksella. Oikein mitoitettu ilmanvaihtokone myös pitää äänet kurissa.

Parmair-tuoteperheestä löytyy jokaiseen tarpeeseen sopivat koneellinen ilmanvaihtokone, joissa on erittäin suurella hyötysuhteella oleva LTO-kenno sekä helppo ja älykäs ilmanvaihdon ojaukseen soveltuva ohjain.